Cele  50 de burse sunt dedicate celor care aleg să urmeze o carieră în domeniul energetic și sunt oferite concomitent cu șansa de a lucra în companie, după finalizarea studiilor. Potrivit Hidroelectrica, programul se adresează studenților înscriși la facultăți cu profil energetic, hidroenergetic, electrotehnic și electromecanic, precum și de contrucții hidrotehnice, economic, juridic și IT.

De asemenea, pot beneficia de bursele Hidroelectrica și elevii înscriși în instituțiile de învățământ preuniversitar profesional și tehnic cu profil energetic și electromecanic. Suma totală alocată este de de 420 de mii de lei și este prevăzută în bugetul pe anul 2018 al societății.

,,Mai exact, dintre cele 50 de burse, acordate pe o perioadă de zece luni, 30 sunt alocate mediului universitar, iar 20 sunt destinate elevilor de liceu. Valoarea acestora este de 1.000 de lei pe lună pentru studenți și 600 de lei pentru elevi”, precizează compania.

,,Creșterea vârstei medii a angajaților și lipsa unor noi specialiști în domeniu devine o problemă stringentă pentru toate societățile din sistemul energetic, fapt semnalat tot mai frecvent în ultimii ani. Nu putem asista pasivi la deteriorarea bazei de selecție a personalului, dacă dorim ca în viitor să avem salariați bine pregătiți și specialiști cu expertiză. Noi ne-am propus să ne implicăm. Decizia pe care o ia Hidroelectrica este aceea de a susține tinerii, astfel încât aceștia să fie încurajați să aleagă o carieră în domeniul energetic. Pe cei mai buni dintre aceștia ni-i dorim în rândul angajaților noștri”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.

Detalii despre înscrieri aici.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday