Compania Harley-Davidson a decis să își transfere o parte din producţia de motociclete din Statele Unite în alte țări, pentru a evita taxelele impuse de UE. 

Acțiunile lui Harley s-au depreciat cu  aproape 6% de la începutul lunii martie, iar analiștii și-au redus previziunile optimiste privind profitul, existând problema modului în care compania s-ar putea adapta la taxele de import de 25% pe care Uniunea Europeană le-a impus din  22 iunie.

“Am luptat din greu pentru ei și, în cele din urmă, nu vor plăti taxele impuse de UE, care ne-au afectat rău comerțul, în scădere cu 151 miliarde de dolari. Taxele sunt doar o scuză pentru Harley – fiți răbdători! “, a scris Trump într-un post de pe Twitter.

Statele Unite, la începutul acestei luni, au impus tarife pentru importurile de oțel și aluminiu din Uniunea Europeană, provocând un răspuns imediat din partea blocului comercial împotriva mărfurilor din SUA.

Într-o declarație de reglementare, compania  din Wisconsin a declarat că aceste taxe e ar duce la un cost suplimentar de aproximativ 2.200 de dolari pe motocicletă  exportată din Statele Unite în Uniunea Europeană. În total, dacă își transferă o parte din producție în alte țări, comapania se așteaptă să economisească 100 de miliarde de dolari pe an.

Costul de intrare în Franța, de exemplu, al motocicletei Harley, este în prezent 7.490 de euro (8.766 dolari).

În 2017, Harley a vândut aproape 40 de mii de motociclete noi în Europa, care au reprezentat peste 16% din vânzările companiei. Venitul din țările UE au fost al doilea, după Statele Unite.

Creșterea producției în străinătate ar putea dura de la nouă până la 18 luni, consideră compania. Are trei fabrici de asamblare în afara Statelor Unite –  în Brazilia, India și Thailanda.

Acțiunile Harley-Davidson au scăzut cu peste 18% de la sfârșitul lunii decembrie 2017.

https://www.reuters.com/article/us-harley-davidson-tariffs/trump-blasts-harley-plan-to-shift-u-s-production-to-avoid-eu-tariffs-idUSKBN1JL185

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday