Hamilton Central Europe investește în producția internă a componentelor metalice din tablă destinate produselor proprii. HCE continuă investițiile și în acest an în fabrica din Timiș. (P)

Hamilton Central Europe, singura companie din România producătoare de seringi microlitrice, pompe de dozaj și module de pipetare destinate laboratoarelor de cercetare din întreaga lume, continuă investițiile în producția internă de componente destinate propriilor produse, cu componentele metalice. Decizia de a investi local într-un departament de procesare tablă (Metal Sheet Processing) a fost luată pe fondul dezvoltării portofoliului de produse realizate în România, produse care includ componente metalice.

După o investiție de peste 4,5 milioane de euro în departamentul de Prelucrări Mecanice Prin Așchiere (Mechanics), compania dezvoltă acum departamentul de Procesare Tablă (Metal Sheet Processing), în cadrul căruia va produce componente metalice din tablă. Investiția presupune un sistem complet automatizat și printre cele mai avansate soluții din punct de vedere tehnologic.

Investiția demarată anul acesta va continua și în anul 2023. Producția va începe cu realizarea de repere metalice debitate cu laser, urmate de repere metalice îndoite. Dintre procesele ce vor avea loc în acest departament amintesc: tăiere cu laser, ștanțare, îndoire, sudare și asamblare, procese pe care, alături de altele din cadrul companiei, ne propunem să le digitalizăm cât se poate de mult. Parteneriatul pe care îl avem cu Amada Gmbh ne bucură foarte mult și ne oferă posibilitatea de a dezvolta acest departament cu echipamente de ultimă generație”, a declarat Tiberius Popovici, Head of Production Mechanics and Metal Sheet Processing.

Echipamentele Amada de ultimă generație din cadrul acestui departament sunt soluții complet automatizate, printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic.

Investițiile din acest an vizează și dezvoltarea programelor de învățământ dual sau stagii de practică plătite.

Începând cu anul 2021 Hamilton Central Europe s-a alăturat și programului de învățământ profesional dual dezvoltat de două dintre liceele timișorene, respectiv Școala Duală Banat (din cadrul Liceului Tehnologic Energetic Regele Ferdinand I) și Liceul Tehnologic Electrotimiș.

În cadrul acestui tip de învățământ se pune un accent mare pe practica elevilor în companie și pe implicarea companiei în realizarea curriculumui local și adaptarea lui la nevoile pieței muncii. Elevii învață o meserie de viitor pe parcursul celor trei ani de școlarizare, alături de mentori dedicați și specializați din cadrul companiei și au prioritate la angajare după finalizarea studiilor.

Totodată ei beneficiază și de avantaje suplimentare, cum ar fi masa și cazarea gratuite, bursă lunară de 400 lei (din care 200 de lei sunt acordați de companie), echipamente de lucru sau diverse alte beneficii pe care compania le acordă.

Este al doilea an când avem elevi în practică, de la specializarea Operator la Mașini cu Comandă Numerică ale celor două licee. În momentul de față avem 3 strunguri dedicate doar programului de practică pentru învățământul profesional dual, pe care elevii învață. Ne dorim să continuăm investițiile atât în echipamente, cât și în specializarea colegilor mentori, responsabili de instruirea elevilor în cadrul acestui program”, a declarat Tiberius Popovici, Head of Production Mechanics and Metal Sheet Processing.

De altfel, în cadrul Departamentului de Prelucrări Mecanice lucrează deja absolvenți ai învățământului profesional de tip dual, care și-au continuat studiile liceale la seral, iar acum urmează cursurile unei facultăți.

Ghidați de principiul Evoluez cu Hamilton, investim continuu în educație, atât în cadrul companiei, cât și în proiectele dezvoltate de comunitatea din care facem parte. În ultimii doi ani ne-am implicat activ și în programele de învățământ profesional dual. În momentul de față avem 7 elevi în practică în Departamentul de Prelucrări Mecanice, cărora urmează să li se alăture încă 4 în noul an școlar. În plus, pentru majoritatea departamentelor din cadrul companiei noastre deschidem stagii de practică plătite, la care pot aplica studenți de la facultăți cu profil divers. Toți au șansa de a-și continua parcursul profesional alături de noi, totul depinde de ei. De exemplu, la finalizarea ultimului stagiu, din 19 studenți practicanți am angajat 11. Am deschis recent aplicările pentru următorul program de stagii pentru studenți, în cadrul căruia avem deschise 15 poziții plătite”, a declarat Corina Kovacs, Director Administrativ Hamilton Central Europe.

Mai multe detalii despre produsele Hamilton Central Europe puteți regăsi aici. Despre locurile de muncă disponibile sau stagiile de practică aici sau pe pagina de Facebook a companiei Hamilton Central Europe.

Despre Hamilton Central Europe

În România, Compania Hamilton și-a început activitatea în anul 2013, în Timiș, prin producția de seringi microlitrice și ace, folosite exclusiv în laboratoarele de cercetare pentru precizia măsurării și pipetării în gama microlitrilor. Odată cu deschiderea Hamilton Central Europe, România a devenit a doua țară din Europa, după Elveția, în care Compania Hamilton desfășoară activități de producție.

Astăzi, în fabrica din Giarmata, Timiș, Hamilton Central Europe produce cu ajutorul unei echipe de aproximativ 300 de angajați instrumente de precizie ridicată folosite în laboratoarele de analiză și cercetare (seringi microlitrice, ace, pompe de dozaj, module de pipetare și accesorii), precum și consumabile de unică folosință utilizate în secțiile de terapie intensivă.

Produsele fabricate de către Hamilton Central Europe în Timiș sunt utilizate în piețele de profil din Europa, Asia și Africa de Sud, în mare parte în laboratoarele de cercetări științifice, laboratoarele de aplicații analitice și secții de terapie intensivă din întreaga lume.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday