Tot ceea ce se știe deocamdată este că răpirea a avut loc în timp ce misionarii se întorceau de la un orfelinat. Americanii au fost luați dintr-un autobuz care se îndrepta spre aeroport, unde câțiva dintre aceștia urmau să plece către altă destinație din Haiti.

Jennifer Viau, purtător de cuvânt al Departamentului American de Stat, a precizat într-un e-mail că “autoritățile cercetează acest incident”. 

Un purtător de cuvânt al poliției haitiene a declarat că încearcă, de asemenea, să obțină informații despre incident. Încă nu există detalii cu privire la identitatea misionarilor sau a bisericii din care fac parte.

Haiti înregistrează o creștere a activității bandelor violente, care afectează și activitatea economică. Situația din țară s-a agravat mai ales după asasinarea președintelui Jovenel Moise, în iulie, dar și după un cutremur din luna august care a ucis peste două mii de persoane.

Surse: New York Times, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday