Conform autorităților locale de protecție civilă, 54 de persoane și-au pierdut viața, însă numărul acestora poate crește deoarece activitățile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare. Totodată, alte zeci de persoane au fost rănite și transportate la spital, iar oficiali din domeniul sănătății au lansat un apel către populație pentru donarea de sânge.

Prim-ministru țarii, Ariel Henry, a reacționat după tragedie și a postat un mesaj pe Twitter: ”Am aflat, cu dezolare și emoție, vestea tristă a exploziei, aseară, în Cap-Haitien, a unei autocisterne care transporta benzină, și care a provocat, potrivit unui raport parțial, aproximativ patruzeci de morți, zeci de răniți, precum și pagube materiale mari”.

Haiti s-a confruntat anul acesta cu probleme grave de aprovizionare cu combustibil, parțial ca urmare a blocării timp de o lună a terminalelor de livrare a combustibilului de către bande care cereau demisia lui Henry.

Surse: Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday