Tillie Kottmann, dezvoltatorul de software elvețian, care a câștigat în trecut atenția publicului pentru că a găsit breșe de securitate în aplicațiile mobile și în alte sisteme, a distribuit pe Twitter capturi de ecran din interiorul unui depozit Tesla din California și dintr-o închisoare din Alabama. A precizat că grupul său a obținut acces la camerele Verkada în ultimele două zile și au putut vizionat imagini live și arhivate de la sute de companii, inclusiv de la Tesla.

Kottmann a precizat că atrage astfel atenția asupra riscurilor implicate de monitorizarea omniprezentă a persoanelor, după ce a găsit pe internet informații publice care au permis conectarea la sistemul Verkada. Compania care produce camere de supraveghere a recunoscut că a detectat intruziunea în sistemele sale, precizând că a dezactivat toate conturile interne pentru a preveni accesul neautorizat: “Echipa noastră de securitate investighează amploarea acestei breșe de securitate și am informat atât forțele de ordine cât și clienții”, a spus compania.

Kottmann a precizat că, dacă ar fi vrut, grupul său de “hackeri etici” ar fi putut accesa și alte camere din zone mai sensibile, din punct de vedere al seceretului comercial ale rețelelor companiei Tesla și ale altor producători de software.

Lista furnizată Reuters de grupul de hacking include mii de firme și organizații.

Hackerii etici sau “hackerii cu pălărie albă” sunt experți în securitatea informatică specializați pe testarea sistemelor pentru a descoperi breșe de securitate înaintea hackerilor malefici (sau Black Hat) și să avertizeze în privința lor, fără a face rău în vreun fel firmelor sau sistemelor de securitate pe care reușesc să le spargă. Termenul white hat (pălărie albă) este inspirat din filmele western, în care, de regulă “băieții buni” purtau o astfel de pălărie.

Sursă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday