Potrivit unui comunicat emis de Guvernul României, în perioada următoare, pentru a asigura desfășurare în condiții de siguranță a noului an școlar și universitar, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva Covid-19 (CNCAV) va lansa noi activități de vaccinare. 

Proiectul care vizează vaccinarea elevilor (de peste 12 ani), studenților și familiilor acestora, dar și a cadrelor didactice și personalul din învățământ se va desfășura în două intervale de timp: 

  • 13 septembrie – 15 noiembrie: învățământul preuniversitar;
  • 1 octombrie – 1 decembrie: învățământul universitar. 

Pentru învățământul preuniversitar, procesul de vaccinare anti-Covid se va desfășura prin intermediul echipelor mobile, în cabinetele organizate în unitățile de învățământ sau în centrele de vaccinare aflate în apropierea acestora. Pentru învățământul universitar, vaccinarea se va putea face în cabinetele de vaccinare organizate în campusuri sau în alte spații corespunzătoare (centre din apropiere). 

Programul de vaccinare va fi stabilit în una sau mai multe zile pe săptămână, în funcție de solicitări, atât dimineața cât și după amiază. De asemenea, pentru fiecare unitate de învățământ va fi alocată cel puțin o echipă mobilă. 

Pentru unitățile de învățământ cu centre de vaccinare proprii, inocularea se va putea realiza fără programare, iar pentru centrele de vaccinare din apropierea unităților, vaccinarea se poate face atât prin programare cât și direct. 

Pentru categoria de vârstă 12+, se va alege fie vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, fie cel produs de Moderna. Minorii vor fi însoțiți la vaccinare de către aparținătorii legali, iar vaccinarea acestora se realizează numai în baza consimțământului informat al adulților.

Formularul de exprimare a consimțământului pentru minori și chestionarul pentru triaj pot fi descărcate de pe platforma RoVaccinare, accesând https://vaccinare-covid.gov.ro/formular-de-exprimare-a-acorduluiinformat-pentru-minori/, respectiv https://vaccinare-covid.gov.ro/wpcontent/uploads/2021/06/CHESTIONAR-TRIAJ-MINORI-avizat-INSP.pdf.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday