Premierul Marcel Ciolacu a participat astăzi la o întâlnire consultativă cu ministrul Muncii, Simona Oprescu, și cu organizațiile nonguvernamentale, pentru reforma sistemului de asistență socială din România. În cadrul întâlnirii, Marcel Ciolacu a declarat: 

  • Protecţia socială, ce a reieşit în primul rând din controalele facute, a dovedit că a fost folosită fără empatie, a fost folosită ca un business. Mai mult, o spun fără nicio reţinere, vom vedea şi cu cazul Mureş câte vor ieşi la vedere, este clar că vorbim de corupţie instituţională.
  • Împreună cu ministrul Muncii, în afară de măsurile pe care o să le luăm până la 31 august, eu insist să desfiinţăm cel puţin o instituție din Ministerul Muncii, care nu a ştiut să acopere ca şi control, fiind o verigă în plus pentru a scoate nişte profituri.
  • Trebuie să facem ceva până la 31 august, să schimbăm sistemul de control şi de autorizare. Legea propriu-zisă, aş dori s-o modificăm, să fie mai transparentă.
  • Nu există un sistem informatic, şi suntem în 2023. Sunt ferm convins ca vom descoperi că aceleaşi persoane sunt plătite de 2-3 ori, nefiind un registru al acestor persoane. Trebuie să avem o abordare total diferită între ce plăteşte statul român şi ce plătesc aparţinătorii.

Amintim, prefectul și subprefectul de Mureș au fost demiși săptămâna trecută, după ce mai mulți bătrâni au fost găsiți în subsolul unui azil care mai fusese de trei ori controlat în această lună. Premierul Marcel Ciolacu a avertizat atunci că va desființa “anumite instituții, pentru că nu și-au dovedit utilitatea”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday