“În ședința de Guvern am adoptat o OUG pentru modificarea legii în ceea ce privește Fondul de Garantare a Asiguraților, ca urmare a insolvenței companiei City Insurance. Vrem să ne asigurăm că toți cei care au fost păgubiți să nu sufere de pe urma acestui faliment”, a spus premierul la finalul ședinței de guvern.

Astfel, legislația va fi modificată pentru a permite plata daunelor clienților City Insurance de către Fondul de Garantare a Asiguraților, fără a mai fi așteptată decizia definitivă privind falimentul. “Fondul poate efectua plăți pentru despăgubiri în termen de 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei ASF de retragere a autorizaţie de funcţionare, dar și de constatare a existenței indicilor stării de insolvenţă a asiguratorului”, a explicat ministrul Finanțelor.

Fondul a început să primească, începând de luni, cererile de deschidere a dosarelor de daună ale șoferilor care au avut asigurare RCA la City Insurance.

Florin Cîțu a cerut mai multe anchete în acest caz și a solicitat ASF și ANAF să explice cum au verificat compania City Insurance în ultimii ani: “Această companie a fost auditată în ani de zile. Mi se pare greu de crezut că auditorii nu au văzut nimic până acum. Este, totuși, o companie care avea o cotă importantă de piață. Aș vrea să ne uităm în urmă să vedem ce a făcut ASF în ultimii ani de zile. Aș vrea să vedem și ANAF ce controale a avut în ultimii ani și ce rezultate.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday