Ministerul de Finanțe a declarat marți că guvernul va cheltui mai mult de 4 miliarde de lire sterline în următorii trei ani pentru ca șomerii și alți solicitanți de locuri de muncă să aibă un post după pandemia COVID-19. Ministrul urmează să anunțe oficial un nou proiect de cheltuieli.

“Această revizuire a cheltuielilor va asigura sute de mii de locuri de muncă, cu un pachet de investiții de mai multe miliarde, pentru a ne asigura că nimeni nu rămâne fără speranță sau oportunitate”, a spus Rishi Sunak.

La începutul acestei luni, Banca Angliei a prognozat că rata șomajului va crește la aproape 8% până la jumătatea anului viitor, de la 4,8% nivelul din ultimele luni. Ministerul Finanțelor a mai precizat că în următorii trei ani vor fi cheltuite 2,9 miliarde de lire sterline pentru a readuce la muncă mai mult de 1 milion de oameni care au fost șomeri de mai bine de un an.

Sunak a confirmat, de asemenea, că va exista și un program de subvenționare a angajatorilor pentru angajarea tinerilor. Confederația industriei britanice a salutat noul program.

Sursă: Reuters

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday