Șeful Guvernului de la Hong Kong, Carrie Lam, a anunțat retragerea proiectului de lege care prevedea extrădarea către China continentală a persoanelor cercetate penal, un proiect lansat de Executivul provinciei cu autonomie sporită, la finalul lunii aprilie.

Reamintim că în iulie, Carrie Lam a anunțat că va depune eforturi pentru anularea inițiativei legislative, dar a renunțat la scurt timp să facă demersurile necesare. La presiunea străzii, șeful Executivului a reluat procedurile.

Proiectul a dus la crearea unei crize majore în China. Timp de 14 săptămâni, zeci de mii de persoane au protestat pe străzile din Hong Kong. Pe lângă retragerea proiectului de extrădare, oamenii au cerut și respectarea drepturilor cetățenești, amnistie pentru protestatarii aresatați, dar și reforme în sfera politică. Manifestanții au cerut autorităților să nu mai catalogheze protestele drept „răscoale” ale populației.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday