România va cumpără din Coreea de Sud două milioane de teste necesare diagnosticării coronavirusului, anunță Grupul de Comunicare Strategică printr-un comunicat de presă. Prima tranșă, de 200 de mii de bucăți, va ajunge în țară în cursul săptămânii viitoare.

Autoritățile precizează că Unifarm SA, companie care gestionează achiziția de echipamente necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus, caută în întraga lume stocuri disponibile spre vânzare.

Comunicatul dat de Grupul de Comunicare Strategică:

„În prezent, Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular (Real Time PCR).

Săptămâna care urmează va fi livrată în depozitele companiei prima tranșă de 200 000 de teste.

Menționăm că, în această perioadă, Compania Unifarm SA face în permanență demersuri de a achiziționa, de la producători autorizați din întreaga lume, teste de diagnostic, alte dispozitive, dar și medicamente necesare pentru limitarea răspândirii COVID 19, pe care le distribuie unităților sanitare sau cabinetelor medicale, pe bază de comandă.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday