Premierul Ciucă s-a întâlnit la Palatul Victoria cu miniștrii responsabili de gestionarea pandemiei, precum și cu Raed Arafat, șeful DSU.

Oficialii au analizat evoluția pandemiei în țară și în UE și au discutat noi măsuri care ar putea fi luate pentru atenuarea impactului valului cinci. Între măsuri:

  • Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2;
  • În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite elevilor care au nevoie, alături de capacitatea de a se administra testele în școală;
  • Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța programului de lucru, respectiv șomajul tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare;
  • În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare și informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării.

În România au fost confirmate oficial 92 de cazuri de infectare cu varianta Omicron. Ministerul Sănătății și INSP au anunțat că tulpina ar putea deveni dominantă în următoarele două săptămâni. În cea mai recentă comunicare despre evoluția pandemiei, au fost raportate 1.756 de cazuri noi și 18 decese în ultimele 24 de ore.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday