Acordul încheiat de cancelarul german Angela Merkel care prevede limitarea sosirilor migranților, menit să îi salveze guvernul, este deja criticat.

Merkel, care este la putere de la începutul anului 2005, a propus un compromis care ar “controla” noii sosiți migranți și solicitanți de azil, respectând totodată cooperarea și valorile Uniunii Europene.

Guvernul austriac a anunțat că, în cazul în care acordul va fi aprobat de guvernul german, “vom fi obligați să luăm măsuri pentru a evita dezavantajele pentru Austria și poporul său”.

Dacă acordul la care s-a ajuns luni seara este aprobat de guvernul german ca întreg, “vom fi obligați să luăm măsuri pentru a evita dezavantajele pentru Austria și poporul său”, a declarat guvernul austriac de dreapta într-o declarație.

Acordul prevede înăsprirea controalelor la frontieră, înființarea unor centre de tranzit închise și faptul că solicitanții de azil vor fi trimiși înapoi în țările UE în care au fost înregistrați inițial, iar în cazul în care țările de sosire resping acest lucru, migranții vor fi trimiși în Austria, țară vecină.

Reacțiile dure din partea Austriei nu s-au lăsat așteptate, țara fiind condusă de un Guvern din care fac parte conservatori și partide de extrema dreaptă.

https://www.afp.com/en/news/205/merkel-last-ditch-migrant-deal-faces-eu-headwinds-doc-17253i1

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday