Informația a fost confirmată oficial în agenda de miercuri a premierului. Întâlnirea va avea loc la Palatul Cotroceni și are loc la solicitarea şefului statului, după mai multe informații apărute în spațiul public privind posibilitatea adoptării unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului privind amnistia şi graţierea unor fapte penale.

Darius Vâlcov, consilierul de stat al premierului Dăncilă, declarase cu o seară înainte la Antena 3 că amnistia penală ar fi oportună anul acesta: ,,Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment potrivit pentru toată lumea”. De asemenea, el a vorbit și despre o aministie fiscală, despre care a spus că este prevăzută în programul de guvernare: ,,Astfel de lucruri se fac, nu se discută”.

În ședința de guvern de astăzi nu a fost aprobată o astfel de ordonanță de urgență. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că joi va avea loc o nouă şedinţă de guvern: ,,Nu a fost vorba în şedinţa de guvern despre un act normativ privind amnistia sau graţierea. O să fie şi joi şedinţă. Tematica şi ordinea de zi o putem comunica doar în ziua şedinţei, în funcţie de avizele pe care le primesc actele care vin spre aprobare”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday