Premierul Ludovic Orban a declarat la începutul ședinței de guvern în care vor fi adoptate măsurile de pregătire a intrării în starea de alertă că astăzi se încheie starea de urgență. Tot azi, Comitetul Național pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă. ”Vor fi instituite toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Vor fi măsuri obligatorii.”, a mai spus Orban

Premierul a mai declarat că va prelua conducerea Comitetului pentru situații de Urgență.

”Va trebui să adoptăm ordonanța de urgență ce reglementează măsurile necesare pentru trecerea la starea de alertă, în special acele măsuri ce vizează drepturi ale cetățenilor, facilități acordate în perioada stării de urgență și pe care le vom prelungi.”, a declarat Ludovic Orban.

Principalele declarații:

Astăzi se încheie starea de urgență. Făcând o evaluare retrospectivă a ultimelor 2 luni, trebuie să spun că decizia de instituire a stării de urgență a fost extrem de benefică. Ne-a oferit cadrul să luptăm cu toate armele împotriva epidemiei și ne-a permis să menținem la un nivel bun răspândirea virusului. Nu am avut probleme privind sistemul de sănătate publică. Această perioadă de 60 de zile în care președintele ne-a oferit prin starea de urgență toate instrumentele necesare am putut face față acestei provocări neașteptate.

Astăzi, Comitetul pentru Situații de Urgență va declara starea de alertă. Tot astăzi, odată cu declararea stării de alertă, Comitetul va institui toate măsurile necesare pentru a apăra viața și sănătatea românilor. Aceste măsuri vor avea caracter de obligativitate și vor fi stabilite în baza OUG 21 care reglementează răspunsul autorităților la situații de urgență.

Nimic nu ne va împiedica să luăm deciziile necesare pentru a face față provocării. Toate deciziile necesare vor fi luate de Comitet. Cer miniștrilor să emită toate ordinele privind normele de sănătate, de securitate a muncii ce trebuie respectate atât pentru domeniile unde nu au fost restricții până acum. Vorbim de reguli pentru mijloacele de transport, pentru spații comerciale, unde este nevoie de reglementare serioasa.

De asemenea, vreau să anunț că împreună cu MAI am luat decizia să modificăm OUG 21 și să-mi asum conducerea Comitetului pentru Situații de Urgență.

Vă solicit o mobilizare pentru a face față trecerii la starea de alertă. Ca miniștri, va trebui să girați cu maximă responsabilitate implicarea pentru aplicarea măsurilor. Cetățenilor le transmit: Fiți responsabili, respectați măsurile. Acestea nu au alt scop decât de a vă apăra viața.

Astăzi, va trebui să adoptăm ordonanța de urgență ce reglementează măsurile necesare pentru trecerea la starea de alertă, în special acele măsuri ce vizează drepturi ale cetățenilor, facilități acordate în perioada stării de urgență și pe care le vom prelungi.”

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday