Anunțul a fost făcut de Cabinetul Florin Cîțu prin intermediul unui comunicat de presă postat pe site-ul Guvernului. Executivul s-a reunit în ședință astăzi, de la ora 14, și a discutat necesitatea prelungirii stării de alertă. Dimineață, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat hotărârea prin care a propus această măsură, dată fiind evoluția pandemiei de coronavirus.

Potrivit hotărârii CNSU, este menținută prevederea referitoare la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani. Totodată, se propune menținerea interdicției organizării de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise sau deschise.

În bilanțul de astăzi de la ora 13, Grupul de Comunicare Strategică a comunicat că în ultimele 24 de ore s-au identificat un număr de 3.697 de cazuri de coronavirus și 156 de decese. În total, de la declanșarea pandemiei, România a înregistrat peste 670 de mii de cazuri și peste 16 mii de decese, dar și un număr de circa 605 mii de persoane vindecate.

Potrivit aceleași informări, doar capitala București și județele Timiș, Ilfov și Cluj se mai încadrează în scenariul roșu de risc epidemiologic (adică rata incidenței de infectare depășește trei cazuri la mia de locuitori). De asemenea, 17 județe se încadrează în scenariul verde.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday