Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) a anunțat că pune la dispoziția pacienților si a profesioniștilor din domeniul sănătății noile fișe de raportare a reacțiilor adverse suspectate post-imunizare la vaccinurile împotriva COVID-19.

Fișa de raportare poate fi accesată la secțiunea – VACCINARE COVID-19. Raportarea poate fi făcută atât on-line, cât și prin modalitățile clasice de raportare – completarea fișei de reacții adverse și transmiterea acesteia către Direcția Farmacovigilență și Managementul Riscului.

Autorităile precizează că înțelegerea noului virus este încă incompletă, inclusiv posibilele interacțiuni cu medicamentele pe care pacienții le iau: “EMA și autoritățile naționale competente încurajează pacienții infectați cu noul coronavirus (COVID-19), să raporteze reacțiile adverse pe care le experimentează în urma administrării oricărui tip de medicament, inclusiv medicamente pentru tratamentul COVID-19, precum și medicamente pentru tratarea afecțiunilor preexistente, cronice, și medicamente pe care pacienții le-ar putea utiliza, în afara indicațiilor aprobate, pentru a trata COVID-19”.

Reamintim, Guvernul a anunțat că 960 de cadre medicale din cele zece spitale aflate în prima linie anti-Covid au fost vaccinate duminică.

HCP Final

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday