La inițiativa Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernul României a aprobat majorarea cu 100% a premiilor pentru sportivii cu rezultate deosebite la Jocurile Olimpice de la Tokio. Astfel, sumele pe care sportivii medaliați la Tokio 2020 le vor primi vor fi următoarele:

  • Locul I – 140.000 euro (față de 70.000 euro)
  • Locul II – 112.000 euro (față de 56.000 euro)
  • Locul III – 84.000 euro (față de 42.000 euro)
  • Locul IV – 56.000 euro (față de 28.000 euro)
  • Locul V – 42.000 euro (față de 21.000 euro)
  • Locul VI – 28.000 euro (față de 14.000 euro).

Este o mare reușită aprobarea acestui act normativ și mă bucur că am avut sprijinul colegilor și partenerilor din coaliție. Este o dovadă că Guvernul României înțelege și respectă importanța sportului și a performanței sportive, că apreciază și recompensează munca și eforturile care stau în spatele acestor rezultate. Performanțele olimpice reprezintă o importantă carte de vizită pentru prestigiul nostru, ca țară, și avem încă mult de recuperat la acest nivel, unde ultimele două decenii au avut un nedorit trend descendent. Sunt necesari mulți pași până vom ajunge din nou acolo unde ne dorim și unde putem fi, acești pași nu se pot parcurge dintr-odată, dar este important că suntem o echipă și că ne raportăm în mod unitar la proiectul de revigorare și renaștere a sportului românesc. Rămânem împreună în aceste demersuri și vom continua să căutăm soluții pentru ca sportul și sportivii să se simtă apreciați și să aibă condiții cât mai bune de pregătire”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak.

La această ediție a Jocurilor Olimpice, România a obținut patru medalii, una de aur și trei de argint, la canotaj și scrimă, performanță comparabilă cu cea de la ediția anterioară, de la Rio de Janeiro.  Medalia de aur a fost câștigată la dublu vâsle feminin de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, iar cele trei de argint de Ana-Maria Popescu la spadă, de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci – Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari şi cel de dublu rame masculin – Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă. Cu acest bilanţ, țara noastră a încheiat pe locul 46 în clasamentul pe medalii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday