Ministerul Educației anunță că Executivului a aprobat Hotărârea de Guvern prin care se stabilește, în premieră, cuantumul minim al burselor de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, ce pot fi acordate elevilor din învățământul preuniversitar de stat cu frecvență, în anul școlar 2020 – 2021.

Valoarea minimă a cuantumului fiecărui tip de burse este de 100 de lei, iar complementar acestui plafon, autoritățile deliberative ale administrației publice locale pot stabili un cuantum mai mare, în funcție de posibilitățile financiare ale unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale.

”Precizăm că, în conformitate cu prevederile legii, bursele se alocă din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale de care aparțin unitățile de învățământ preuniversitar de stat și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat, cu această destinație.

Reglementarea unui prag minim al bursei este o măsură așteptată  de multă vreme și contribuie la asigurarea echității în educație, asemenea altor acțiuni întreprinse de către Guvernul României, precum: triplarea numărului de unități de învățământ preuniversitar de stat din cadrul Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolari și elevi, ,,Masa caldă”, acordarea de tichete sociale pentru elevii din medii defavorizate, în valoare de 500 de lei/an școlar, pentru sprijin educațional și decontarea transportului elevilor”, specifică ministerul în comunicat.

Știrea inițială…

„Suntem pregătiți să introducem pe lista suplimentară a ședinței de azi proiectul, bursele sunt pentru anul școlar 2020-2021. Cuantumul minim, stabilit pentru prima dată, este de 100 de lei. Autoritățile locale pot suplimenta suma”, a spus ministrul Educației.

Ludovic Orban a declarat că măsura era așteptată: „Era o măsură așteptată. Am avut discuții cu asociații ale elevilor, un cuantum minim evită anumite discrimări care există de la localitate la localitate”.

Ședința de guvern este în desfășurare 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday