Raluca Turcan, ministrul Muncii, a anunțat în conferința de presă de la finalul ședinței de guvern adoptarea ordonanței de urgență: “Părinții aflați în concediu de creștere a copilului primesc un stimulent de 1.500 de lei, dacă aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de 6 luni a copilului. Măsura încurajează întoarcerea la muncă, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării. Practic, se acord stimulent de 1.500 în locul celui de 650 de lei”.

Stimulentul de 1.500 de lei se va acorda până ce copilul împlinește vârsta de doi ani, iar în cazul copilului cu dizabilități, până împlinște trei ani, potrivit textului ordonanței. Acest stimulent nu se poate cumula cu indemnizația de creștere a copilului.

”Până acum, foarte foarte puțini părinți au optat să revină la muncă mai repede. Noi mizăm ca prin această măsură, cel puțin un sfert dintre părinți să revină mai repede la muncă”, a mai spus Turcan.

Sursa: Inara Prusakova//Dreamstime.

    Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

    Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

    Susține echipa Biziday