Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat vineri 350 de proiecte cu o valoare de peste 50 de milioane de lei, a anunțat ministrul Culturii, George Ivașcu. Dintre acestea, conform informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Culturii și Identității Naționale, 86 sunt ale autorităților și instituțiilor publice centrale, iar 264 au fost propuse de unităție administrativ-teritoriale.

Multe dintre proiectele depuse de autoritățile locale nu au respectat cerințele Ministerului, a menționat George Ivașcu, după întâlnirea Comitetului interministerial pentru Centenar.

Periodic, la Guvernul României se desfășoară ședințe ale Comitetului pentru Centenar.”, a spus ministrul Culturii.

Aniversarea Centenarului aparține tuturor românilor, fiind moment unic în care putem uita cu toții de culoarea politică, așa cum au făcut-o și marii noștri înaintași, a adăugat Ivașcu.

Din partea ONG-urilor au fost depuse, până pe 18 iunie, data limită, 223 de proiecte, care vor intra în evaluarea comisiilor de specialitate.

Suma totală alocată pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri este de 150 de miloane de lei, a anunțat ministrul Culturii.

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday