Stellantis, înființată în luna ianuarie prin fuziunea dintre PSA (Peugeot-Citroen) și FCA (Fiat Chrysler), spune că se pregătește să concureze cu Tesla și cu alți producători de autovehicule. Directorul executiv al grupului, Carlos Tavares, a declarat că “Grupul este la viteză maximă în călătoria sa către electrificare”.

Toate cele 14 mărci de vehicule ale sale, inclusiv Peugeot, Jeep, Ram, Fiat și Opel, vor oferi modele electrice. Gama de vehicule comerciale va fi electrificată și o autoutilitară cu pilă de combustibil cu hidrogen va fi lansată până la sfârșitul anului 2021.

Stellantis vizează ca mai mult de 70% din vânzările din Europa și peste 40% din vânzările din SUA să fie vehicule cu emisii reduse (autoturisme electrice sau hibrid), până în 2030. Compania își mai propune să ajungă la un echilibru de costuri de producție pentru o mașină electrică și una pe combustibil fosil, la finalul următorilor cinci ani.

Producătorul auto a mai spus că autoturismele sale electrice (EV) vor fi construite pe patru platforme și vor avea autonomii de la 500 la 800 km la o singură încărcare, dar și o capacitate de încărcare rapidă de 32 km pe minut.

Surse alternative: Stellantis, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday