Pe pagina de Telegram a grupării de hackeri a fost postat mesajul ”DNSC te simți rău?”. Atacul vine la o zi după ce Killnet a revendicat atacurile cibernetice asupra site-urilor Guvernului, Ministerului Apărării, Poliției de Frontieră și CFR, și ulterior și asupra site-ului PSD.

Într-un comunicat, DNSC a precizat: ”Azi 30 Aprilie la aproximativ orele 2:30AM site-ul www.dnsc.ro a fost subiectul unui atac de tip DDoS. La orele 8:30AM site-ul web a fost deja repus in funcțiune, fără dificultăți”.

Atacurile sunt auto-asumate de gruparea pro-rusă ‘Killnet’ și au vizat site-urile web gov.ro – mapn.ro – politiadefrontiera.ro – cfrcalatori.ro – otpbank.ro – psd.ro – dnsc.ro, având ca obiectiv indisponibilizarea site-urilor web românești vizate prin supraîncărcarea acestora cu trafic masiv de internet, din surse multiple.

Ieri 29 Aprilie Directoratul a publicat pe www.dnsc.ro lista de 266 adrese IP implicate în atacurile de tip DDoS auto-asumate de ‘Killnet’ asupra site-urilor web românești, și a lansat procedurile necesare pentru limitarea atacurilor.

Publicarea este parte a procesului transparent pe care Directoratul l-a activat la declanșarea conflictului militar, pentru contracararea atacurilor cibernetice ce impactează România, în contextul războiului Ucraina-Rusia”, se mai arată în comunicatul DNSC.

Hackerii ruși au declarat că atacurile au fost desfășurate în urma declarațiilor președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care a promis autorităților ucrainene “asistență maximă” în furnizarea de arme letale Ucrainei de către România.

Reamintim că joi, site-urile gov.ro, mapn.ro, politiadefrontieră.ro, cfrcalatori.ro, precum si cel al unei instituții financiare au fost atacate cibernetic.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday