Procurorii olandezi au declarat marți că au soluționat un caz de spălare de bani cu grupul bancar ING, pentru 775 de milioane de euro, potrivit Reuters.

Procurorii au acuzat ING de încălcarea legii țării privind prevenirea spălării de bani și finanțarea terorismului structural și de mai mulți ani”, prin faptul că nu a oprit utilizarea conturilor clienților folosite pentru spălare de bani, în perioada 2010-2016.

Rezultatul a fost că mai mulți clienți au reușit, ani de zile, să utilizeze conturile bancare ale ING pentru activități criminale, fără a fi perturbate. Grupul bancar trebuia să vadă că banii care au trecut prin conturile respective proveneau din activităţi ilegale, a declarat un procuror.

Din decontare, 675 de milioane de euro este suma considerată amendă, iar suma de 100 de milioane de euro este o redresare pentru beneficii obținute în manieră ilicită, au menționat procurorii olandezi.

Reprezentanții ING au spus că regretă profund eșecurile grupului financiar.

Neplata standardelor cerute este inacceptabilă și ING își asumă întreaga responsabilitate, au spus reprezentanții.

Chiar dacă politicile și procedurile practicate în Olanda ne-au determinat să terminăm relațiile cu mii de clienți, nu a fost suficient”, au adăugat aceștia.

Consiliul executiv al ING, condus de Ralph Hamers, a fost de acord să renunțe la orice bonus pentru anul 2018.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday