Gigantul farmaceutic german Bayer a fost de acord să producă vaccinul CureVac și se așteaptă să scoată pe piață 160 de milioane de doze în 2022. CureVac a început a treia etapă a testelor clinice în decembrie și a declarat că se așteaptă să aibă rezultate intermediare în primul trimestru.

CEO-ul CureVac, Franz-Werner Haas, a declarat că producătorii se luptă cu probleme în producție din cauza lipsei de echipamente pentru fabricarea vaccinurilor ARN mesager.

Bayer este cel mai recent producător de medicamente care s-a alăturat efortului de a remedia o deficiență de vaccinuri COVID-19 după ce Novartis și Sanofi au spus săptămâna trecută că vor ajuta la producția serului Pfizer.

Guvernele europene s-au confruntat cu critici legate de blocajele de aprovizionare și producție ale vaccinurilor. Guvernul german a anunțat că urmează să se întâlnească astăzi cu liderii regionali, producătorii de vaccinuri și reprezentanții europeni pentru a discuta despre modul de creștere a producției.

Amintim că în luna iunie 2020 guvernul german a investit 300 de milioane de euro în compania farmaceutică CureVac și anunța că va deține 23% din acțiuni. 

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday