Medicul coordonator în dezvoltarea vaccinului-candidat (VLA2001), Juan Carlos Jaramillo, a declarat că aceste rezultate se adaugă unui studiu anterior de fază III, care a arătat un răspuns imun îmbunătățit în cazul administrării a două doze de vaccin.

Compania farmaceutică franceză spune că se așteaptă ca autoritățile de reglementare din domeniul medical să aprobe vaccinul în primele trei luni din acest an și a transmis că a oferit Agenției Europene a Medicamentului, precum și autorităților de reglementare britanice, rezultatele studiilor efectuate. 

În septembrie 2021, guvernul Marii Britanii a reziliat contractul de 1,4 miliarde de euro cu Valneva, pentru “încălcarea obligațiilor contractuale”. Grupul francez trebuia să livreze guvernului britanic 190 de milioane de doze.

Formula lui VLA2001 este bazată pe fragmente de virus inactivat, peste care se adaugă doi adjuvanți care să stimuleze producerea de anticorpi. Serul este ușor de depozitat, putând fi stocat în frigidere, la temperaturi de 2-8 grade Celsius.

Sursa: Reuters, Valneva

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday