Grupul de Comunicare Strategică (GCS) atrage atenția asupra unor informații false distribuite în România de pe site-uri găzduite în Rusia și cere populației să nu ia în considerare astfel de lucrurri și să se informeze doar din surse oficiale.

Este vorba despre unele site-uri care obligă utilizatorul, pentru a putea citi conținutul articolelor, să le distribuie prin intermediul Facebook.

Între articolele promovate recent pe rețelele de socializare se numără unul cu titlul: „Un TIR plin cu cadavre a fost depistat azi dimineață în capitală! 250 de persoane se presupune că toți sunt morți de COVID”.

Articolul este ilustrat cu o imagine din 2018, din Guadalajara (Mexic), în care este surprinsă partea din spate a unor camioane frigorifice în care se află cadavre învelite în folii negre de plastic.

“Precizăm faptul că aceste informații prezentate în articol sunt complet false! Facem apel ca acest tip de articole să NU fie distribuite pe paginile de socializare întrucât o astfel de conduită contribuie la răspândirea de informații false și determină comportamente sociale nejustificate. Totodată, încurajăm populația să se informeze doar din surse oficiale”, transmite GCS.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday