Agențiile internaționale de presă citează un anunț făcut de purtătorul de cuvânt al grupării jihadiste Stat Islamic, care a declarat că liderul Abu al-Hassan al-Hashimi al-Quraishi ”și-a pierdut viața recent, în luptă”, fără a oferi alte informații. ISIS va fi condusă acum de Abu al-Hussein al-Husseini al-Quraishi, descris ca fiind ”luptător veteran”. 

Nu au existat țări sau alte entități care să revendice uciderea lui Abu al-Hassan al-Hashimi al-Quraishi. Purtătorul de cuvânt al Consiliului american de Securitate a fost întrebat despre acest subiect. A răspuns că SUA salută vestea morții unui alt lider ISIS. Nu avem niciun detaliu operațional suplimentar de oferit în acest moment”.

Este este al doilea conducător al grupării decedat în acest an, după ce precedentul a fost lichidat în februarie în Siria, de către forțele speciale americane. Pierderile sunt o adevărată lovitură pentru gruparea care a fost învinsă în Irak în 2017 și în Siria doi ani mai târziu, amintește Associated Press. Celule ale grupării continuă să comită atacuri și acum.

Surse alternative: Associated Press, Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday