Incendiul alimentat de vântul puternic a cuprins o zonă muntoasă din Penteli, o zonă locuită de la periferia capitalei elene. Toate drumurile din apropiere au fost închise. Cei 28 de pompierii români intervin alături de 50 de pompieri greci.

Misiunile desfășurate constau în limitarea propagării incendiului spre zonele locuite, precum și menținerea unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată. Propagarea incendiului este favorizată de temperaturile care s-au menținut ridicate în ultimele zile, precum și de intensificările puternice ale vântului“, transmite IGSU.

Potrivit Reuters, autoritățile au ordonat evacuarea zonelor Drafi și Anthousa. De asemenea, locuitorii dintr-o altă zonă au fost avertizați printr-un sistem similar Ro-Alert să fie pregătiți să-și evacueze și ei locuințele.

Anul trecut, incendiile de vegetație au devastat o suprafață de aproximativ 121 de hectare în diferite părți ale Greciei, în timp ce țara s-a confruntat cu cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani.

Reamintim că, în perioada 01 iulie – 01 august 2022, DSU din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program pilot de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar – DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților elene în gestionarea și prevenirea incendiilor.

Sursă foto/video: IGSU

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday