Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vassilis Kikilias: “Timp de mai multe săptămâni, ministerul Sănătății a adresat o invitație, un apel, către medicii privați, pentru a consolida spitalele Serviciului Național de Sănătate în timpul celui de-al treilea val major al pandemiei COVID-19. Din păcate, au venit foarte puțini medici.”

Reuters notează că guvernul cerut ajutorul doctorilor din sistemul privat, în special medicilor pneumologi, mai ales că secțiile de terapie intensivă rămân fără paturi libere. La momentul apelului, Executivul grec anunța că are nevoie de aproximativ 200 de medici. 

Nu este clar pentru moment ce sancțiuni riscă medicii din mediul privat care refuză în continuare acest demers. Grecia a raportat 1.514 noi cazuri de coronavirus și 41 de decese duminică, bilanțul total de decese ajungând la aproximativ 7.500.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday