Anunțul a fost făcut de premierul Kyriakos Mitsotakis. Autoritățile au raportat 882 de cazuri noi de coronavirus în ultimele 24 de ore, un nou vârf, după ce miercuri erau raportate 865. Măsurile vor intra în vigoare sâmbătă, iar decizia privind zonele care intră sub incidența lor este luată ținând cont de o evaluare a riscurilor pe patru niveluri.

„Obiectivul este să restricționăm circulația și adunările nocturne care conduc la răspândirea virusului. Poate că este mai puțin distractiv pentru o vreme, dar va însemna mai multă sănătate pe termen lung”, a spus Mitsotakis. Premierul spune că tinerii au o responsabilitate foarte mare în lupta contra creșterii infectărilor: „Acum nu este momentul pentru petreceri secrete. Datele sunt clare, răspândirea virusului se produce în special în rândul tinerilor, dar de acolo este dus în familii, afectând în mod disproporționat persoanele în vârstă”.

Două regiuni din nordul Greciei, Kozani și Kastoria, prezintă cel mai mare risc, dar sunt vizate și alte provincii din nordul Greciei și din regiunea Attica, unde se află și Atena.

Sursă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday