Insula Mykonos este cunoscută și ca insula petrecerilor, acesta fiind principalul motiv care a stat la baza deciziei autorităților. Aceasta reușește să atragă în fiecare vară peste un milion de vizitatori. După apariția unui “focar îngrijorător de coronavirus”, Ministerul Protecției Civile a anunțat și că va fi permisă deplasarea doar între orele 01:00 și 06:00, doar pentru cei care merg la și de la serviciu sau din motive de sănătate.

Economia Greciei este susținută în proporție de peste 20% de turism, țara având nevoie “disperată” ca acest sezon să fie unul de succes, după ce în 2020 a fost unul considerat de către autorități dezastruos. Numărul cazurilor a crescut în Grecia în ultimele săptămâni, forțând guvernul să impună vaccinarea lucrătorilor din domeniul sănătății și a personalului din căminele de îngrijire medicală și să introducă noi restricții în toată țara, inclusiv permiterea doar clienților vaccinați în interiorul restaurantelor și cluburilor.

Restricţiile din Mykonos vor fi în vigoare cel puțin până pe 26 iulie.

„Lansăm un apel către rezidenți și turiști să respecte strict măsurile, pentru ca Mykonos să revină la normalitate”, au mai transmis oficialii guvernului.

Surse alternative: Reuters, Greek City Times

Foto: Unsplash/Johnny Chen

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday