Măsura care a intrat în vigoare de astăzi este menită să impulsioneze campania de vaccinare, în contextul în care 56% din populația eligibilă a fost imunizată complet.

Astfel, angajații din sectorul public și privat vor trebui fie să prezinte certificatul de vaccinare la locul de muncă, fie să plătească pentru testele săptămânale. În plus, profesorii, angajații din turism, restaurante, televiziune, cinematografie trebuie să se testeze de două ori pe săptămână. Angajatorii vor fi obligați să verifice fiecare test prin intermediul unei platforme informatice. Copiii nevaccinați primesc gratuit truse de testare la școală.

Guvernul a stabilit un plafon atât pentru prețul maxim al testelor PCR (60 de euro) cât și pentru prețul testelor rapide efectuate în incinta laboratoarelor și clinicilor private (10 euro). Pe lângă locul de muncă, restricții similare se vor aplica și în cazul accesului în restaurante, cinematografe, muzee și stadioane.

În continuare, este menținută obligativitatea purtării măștii la interior, indiferent dacă persoanele sunt vaccinate sau nu.

“Pandemia prezintă semne de încetinire în țara noastră, iar restricțiile par să funcționeze. Din păcate, această tendință este însoțită de moartea concetățenilor noștri nevaccinați. Mă doare să știu că acești oameni ar fi putut trăi, dar au căzut victime teoriilor conspirației”, a declarat ministrul grec al Dezvoltării, Adonis Georgiadis.

Sursă alternativă: The Greek Reporter, Ekathimerini

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday