Update 1: Bilanțul a urcat la 48 de decese și peste 60 de persoane rănite, potrivit BBC și Reuters.

Este cel mai grav accident feroviar din insulă din ultimii 40 de ani. Din primele informații, trenul a deraiat într-un tunel din cauza unui camion (vehicul de întreținere) parcat necorespunzător, care a alunecat pe șinele de tren. În imagini postate de pompieri apare camioneta distrusă lângă trenul deraiat. O persoană a declarat pentru televiziunea taiwaneză: ”Trenul nostru a intrat într-un camion”. 

Trenul transporta 500 de persoane, printre care mulți turiști, și se deplasa de la Taipei la Taitung, când a deraiat de pe șine, la nord de Hualien, în estul țării. Presa locală  susține că mulți pasageri stăteau în picioare, deoarece capacitatea de locuri a fost depășită de numărul persoanelor.

Peste 40 de persoane au fost transportate la spital, iar restul răniților sunt în curs de a fi transportați. Aproximativ 70 de persoane au rămas blocate, deoarece vagoanele cinci-opt sunt deformate și sunt inaccesibile forțelor de intervenție. Din primele patru vagoane au fost evacuați între 80 și 100 de pasageri.

Coasta de munte estică a Taiwanului este o destinație turistică populară, iar linia ferată din Taipei de pe coasta de est este renumită pentru tunelurile și traseul său.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday