Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a transmis că a început urmărirea penală față de o asistentă medicală, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunilor de luare de mită, fals informatic, şi fals intelectual.

Potrivit procurorilor, suspecta, angajată în cadrul unui cabinet de familie, avea drept atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti Covid-19 și introducerea în sistemul informatic a datelor persoanelor vaccinate.

Este bănuită că a cerut și a primit mită, atât direct, cât și prin intermediari, diferite sume de bani cuprinse între 500 şi 2.000 de lei de persoană, pentru a nu administra dozele de vaccin. Ulterior, aceasta nota în sistemul informatic că a fost vaccinată persoana care a dat mită, eliberând astfel în fals mai multe adeverinţe de vaccinare.

A eliberat în acest mod zeci de adeverințe medicale false, pe parcursul mai multor zile. Procurorul a dispus reţinerea preventivă a suspectei pentru 24 de ore.

Foto: Dreamstime/Andrey Zhuravlev

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday