Înțelegerea prevede ca SpaceX să poată instala stații terestre Starlink la centrele de date Google, iar Google Cloud va asigura suportul tehnic pentru rețeaua de internet. 

Combinând internetul de mare viteză și latență redusă de la Starlink cu infrastructura și capacitățile Google, vom asigura organizațiilor globale conexiunea sigură și rapidă la care se așteaptă”, a declarat președintele SpaceX, Gwynne Shotwell. “Suntem mândri să lucrăm cu Google pentru a oferi accesul la această rețea companiilor, organizațiilor din sectorul public și multor alte grupuri operaționale din jurul lumii.”  

Prin Starlink, SpaceX are ca obiectiv furnizarea de internet de mare viteză în locuințe și companii din întreaga lume, fără cablu sau piloni tereștri, ci printr-un sistem de 40 de mii de sateliți, din care a lansat deja pe orbită circa 1.500. Acordul cu Google ar putea deschide de asemenea interesul firmelor și corporațiilor pentru rețeaua Starlink, care vrea deja să facă oferte de internet corporațiilor americane, cu prioritate, din a doua jumătate a acestui an.

Deocamdată Starlink se află într-o variantă de testare beta, care include peste 10 mii de utilizatori. 

Sursă alternativă: Business Insider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday