Compania a precizat că următoarea locație în care proiectul va fi testat este Rio de Janeiro. Bazat pe succesul din orașele israeliene Haifa și Beer Șeva, autoritățile municipale braziliene care se ocupă cu monitorizarea traficului sunt de părere că noul proiect al Google va contribui la un timp mai bun de reacție al semafoarelor. Potrivit Reuters, noile schimbări ar putea fi implementate în Rio în următoarele luni.

Noul sistem de semaforizare urmărește traficul din fiecare intersecție și reduce timpul pe care autoturismele îl petrec așteptând culoarea verde a semaforului, perioade în care acestea tind să polueze și mai mult aerul. Practic, programul își propune să coordoneze semafoarele astfel încât mașinile să se afle cât mai mult în mișcare, anticipând în același timp modul în care se va aglomera traficul pe tot parcursul zilei. Demersul, care încă se află în faza de dezvoltare și proiectare, face parte din noile inițiative ale Google ce vizează combaterea schimbărilor climatice. 

Aleksandar Stevanovic, profesor de inginerie civilă și de mediu la Universitatea din Pittsburgh, a precizat că simulările efectuate arată că inteligența artificială este cheia pentru optimizarea traficului în toate orașele. 

Sursa: Reuters, Google

Sursa Foto: Monticello/Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday