Pe măsură ce incertitudinile cu privire la gradul de legalitate al utilizării serviciilor de cloud americane în Europa sunt din ce în ce mai mari, Google a cerut autorităților europene și americane să creeze un cadru nou de transfer al datelor, pentru a asigura fluxuri de date transatlantice mult mai fluente, fără piedici legislative. 

Cererea vine la o săptămână după ce autoritatea austriacă pentru protecția datelor conform căruia sistemul Google Analytics (un serviciu de analiză web care urmărește și raportează traficul pe site-uri), implementat de către un website din Austria, nu a oferit un nivel adecvat de protecție a datelor. În acest fel, arată autoritățile de la Viena, agențiile naționale de securitate americane pot accesa datele utilizatorilor din Europa.

Compania a explicat că a oferit servicii de tipul Google Analytics pentru mai bine de 15 ani, iar în tot acest timp nu a primit niciodată o astfel de acuzație. 

Întreprinderile europene, cât și cele americane, așteaptă o mișcare comună din partea Comisiei Europene și a Departamentului de Comerț al SUA pentru finalizarea unui acord succesor al Scutului de confidențialitate UE-SUA, care va rezolva aceste probleme. Atât companiile, cât și societatea civilă au sprijinit reformele construite pe dovezi solide. Miza este prea mare”, a transmis Google.

Cadrul pentru transferul de date între SUA și UE cerut acum de Google a fost descris de către companie drept unul care oferă stabilitate companiilor care prestează servicii valoroase în Europa, mai ales într-un moment critic pentru economiile noastre”. 

Surse alternative: Techcrunch, Google 

Sursă foto: Mohamed Ahmed SolimanDreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday