Potrivit Google, atât pe Windows, MacOS cât și pe Android, Chrome ar trebui să utilizeze mai puține resurse, să funcționeze mai repede și să fie mai receptiv la utilizare. Nu se menționează nicio îmbunătățire specială pentru utilizatorii de pe iOS.

Avantajele exacte variază în funcție de sistemul de operare. Pe toate platformele, Google spune că Chrome este capabil să recupereze până la 100 MB (sau mai mult de 20% pe unele site-uri) utilizând mai eficient memoria de pe fila din prim-plan, iar pe MacOS economisește până la 8% din memorie, în funcție de cum utilizează fundalul cu file (ceva pe care Chrome îl face deja pe alte platforme). 

Pe Windows și Android, browserul folosește și un alocator de memorie mai avansat pentru a reduce și mai mult utilizarea memoriei și pentru a crește capacitatea de răspuns a browserului. 

Există, de asemenea, o serie de îmbunătățiri specifice Android, despre care Google spune că reduce cu 5% utilizarea memoriei. Dispozitivele Android de ultimă generație care rulează pe Android 10 și versiuni mai noi, cu cel puțin 8 GB RAM, ar trebui, de asemenea, să încarce paginile cu 8,5% mai repede și să fie cu 28% mai ușor de utilizat.

Sursă: The Verge

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday