Într-un comunicat de presă, Ministerul rus al Apărării a anunțat că efective ale Marinei au ajuns deja în portul Chabahar din Golful Oman. Au fost detașate, din Flota Pacificului, o navă antisubmarin, un crucișător de rachete și un petrolier.

Ministerul a mai arătat că o delegație va participa la o conferință în privința organizării exercițiilor comune cu trupe din Iran și China, însă alte detalii nu au fost menționate.

La finalul lui 2021, Flota Pacificului a plecat din Vladivostok, cel mai estic punct al Rusiei, într-o misiune de durată care presupune ancorarea în mai multe porturi și desfășurarea de antrenamente.

Tot astăzi, președintele belarus Alexandr Lukașenko a precizat că acțiuni comune între trupele țării sale și ale Rusiei vor avea loc între 10 și 20 februarie, de-a lungul granițelor din vest ale Belarus, lângă țările membre ale Uniunii Europene.

Sursa: Ministerul rus al Apărării.

Sursa foto: Nikolay Tsuguliev | Dreamstime.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday