Deutsche Welle arată că Iranul se așteaptă ca Israelul să atace sub o formă sau alta locațiile nucleare iraniene, așa cum, în trecut, a mai folosit virusuri informatice pentru a le sabota, iar exercițiile militare și declarațiile belicoase ar trebui să descurajeze astfel de acțiuni.

Acestea au inclus tiruri cu rachete balistice și de croazieră în Golful Persic, iar televiziunea de stat a arătat momentul în care rachetele lovesc o țintă care seamănă cu reactorul nuclear Shimon Peres de lângă orașul israelian Dimona.

Generalul Hossein Salami, șeful Gărzilor Revoluționare iraniene, a declarat că exercițiile din această săptămână au scopul de a trimite “un mesaj foarte clar” și un „avertisment serios” Israelului.

Un alt general a precizat că exercițiul a fost un răspuns la recentele “amenințări masive, dar inutile” ale Israelului la adresa Iranului, și că vor trata orice atac asupra instalațiilor lor nucleare ca fiind făcut cu aprobarea Washingtonului.

Acest răspuns iranian a fost probabil provocat de declarațiile președintelui israelian, care a spus că Iranul este o bombă cu ceas care trebuie neutralizată.

Sursă: Deutsche Welle

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday