Incidentul s-a produs în extremitatea sudică a Golfului Mexic, în cel mai bogat perimetrul de exploatare al Petroleos Mexicanos (PEMEX). O conductă s-a fisurat, iar apropierea de platforma de exploatare, deși cu riscuri majore, a permis intervenția mai rapidă pentru stingerea focului. 

Bloomberg notează că grupul PEMEX are datorii de peste 114 milioane de dolari și nu își permite să investească în tehnologii mai noi de extragere a țițeiului. Democrații americani au folosit evenimentul pentru a arăta că este nevoie de un Nou Acord Verde pentru investiții în energia regenerabilă și renunțarea la combustibilul fosil. Mai mulți senatori au distribuit de pe conturile lor filmări cu incendiul, la care au alăturat mesaje în care critică lipsa de acțiune a Congresului în fața schimbărilor climatice.

”Asta este pentru toți congresmenii care iau masa cu lobbyiștii de la Exxon, ca la final să spună că un nou acord climatic este prea costisitor”, a scris și senatoarea republicană Alexandria Ocasio-Cortez.

Surse alternative: Bloomberg, Business Insider.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday