Compania farmaceutică britanică susține că medicamentul pe care l-a dezvoltat cu americanii de la Vir Biotechnology este eficient în fața celor 37 de mutații de la nivelul proteinei Spike a coronavirusului. 

Într-un comunicat de presă, GSK a citat datele unui studiu început recent, date care urmează să fie revizuite de o echipă independentă și apoi publicate în jurnalele medicale. Sotrovimab a fost dezvoltat pe baza anticorpilor monoclonali, proteine produse în laborator, care imită capacitatea sistemului imunitar de a combate coronavirusul. Medicamentul este conceput pentru a se prinde de proteina Spike de pe suprafața coronavirusului, însă oamenii de știință au descoperit că Omicron a suferit un număr neobișnuit de mare de mutații ale proteinei Spike.

Aceste date preclinice demonstrează potențialul anticorpului nostru monoclonal împotriva celei mai recente variante, Omicron, plus toate celelalte variante îngrijorătoare definite până în prezent de OMS”, a declarat Hal Barron, director științific al GSK.

Sotrovimab (VIR-7831) se administrează pacienților cu coronavirus care nu necesită oxigen suplimentar, dar care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă severă de Covid. GSK a cerut autorizarea tratamentului în SUA. Și Comisia Europeană a plasat, în urmă cu patru luni, prima comandă pentru Sotrovimab.

Sursă: Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday