Atacatorii au spart vitrinele magazinelor cu pietre și au încercat să le jefuiască, în mai multe zone din centrul orașului, scrie BBC. Autoritățile spun că violențele s-au produs după ce Poliția a intervenit la un caz ce implica consumul de droguri. Peste 40 de locații (între care și un magazin de bijuterii, un altul de telefoane mobile) au fost vandalizate, iar nouă au fost jefuite.

 

Situația a escaladat după ce un tânăr de 17 ani a fost interogat pentru o presupusă infracțiune de droguri. Peste o sută de persoane au început să vandalizeze clădirile, însă numărul lor a crescut la peste patru sute. Ulterior aceștia au atacat forțele de ordine.

 

Poliția transmite că la un moment dat „situația a scăpat de sub control”, când atacatorii au început să lovească mașinile de poliție cu pietre din pavajul stradal. 24 de persoane au fost arestate, între care 12 sunt cetățeni germani, iar ceilalți de alte naționalități.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday