Drona a decolat de la un centru de inovare situat în portul din Hamburg, și a zburat la o altitudine maximă de 22 de metri, timp de doar trei minute. În cadrul simulării de livrare, drona electrică a fost echipată cu un pachet, plasat sub trenul de aterizare.
Aparatul dispune de 18 rotoare, are un sistem autonom de manevrare și funcționează pe bază de energie electrică. Are un diametru de 9,15 metri și 2,15 metri înălțime și poate transporta un maximum de 600 de kilograme. Compania susține că drona-cargo poate zbura pe o distanță maximă de 40 de kilometri.
Volocopter a dezvoltat drona de aprovizionare în colaborare cu DB Schenker, o companie care oferă soluții logistice, și care a devenit, în urmă cu un an, unul dintre investitorii majori în acest domeniu. “Volocopter au demonstrat din nou că sunt partenerul nostru ideal, cu care vom putea regândi lanțurile globale de aprovizionare și cu care vom duce această industrie la un alt nivel pentru clienții noștri, reducând în același timp emisiile”, a declarat vicepreședintele DB Schenker, Erik Wirsing.
Mai multe orașe germane, inclusiv Berlin, intenționează să adopte dronele pentru transportul de mărfuri în următorii ani.
Sursa: Volocopter
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.