Peste cinci sute de persoane au participat la un marș al neonaziștilor la Berlin, în memoria lui Rudolf Hess, un apropiat al lui Adolf Hitler, scrie Reuters. Protestatarii au comemorat 31 de ani de la sinuciderea fostului membru al partidului nazist, Hess, închis pe viață pentru crime de război.

Ciocniri între activiști și extremiștii de dreapta. Activiștii au scandat „naziștii afară”, iar extremiștii de dreapta, îmbărcați în roșu și alb, au fluturat steaguri și au purtat bannere cu mesajul „Nu regret nimic: Național-Socialiștii Berlin”.

Demonstranții de extremă dreapta au aruncat cu pietre și sticle în forțele de ordine prezente la eveniment și în contraprotestatari, rănind cel puțin un polițist, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției din Berlin, citat de Reuters. La protest au fost mobilizați peste 2300 de polițiști.

Germania are legi dure care interzic folosirea simbolurilor regimului nazist, cum ar fi pavilionul svasticii, dar extrema dreaptă a devenit mai puternică în ultimii ani, după sosirea a peste un milion de migranți majoritari musulmani începând cu anul 2015, scrie Reuters.

Confruntările au avut loc la aproximativ 65 km sud de orașul Meseberg, unde cancelarul Angela Merkel s-a întâlnit, sâmbătă seara, cu președintele rus Vladimir Putin.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday