”Decizia de a pune capăt priorităților în campania de vaccinare din Germania nu înseamnă că toată lumea va fi vaccinată imediat în iunie”, a precizat ministrul Sănătății Jens Spahn, subliniind că vor exista, totuși, blocaje logistice și de aprovizionare. Numărul de doze de vaccin este încă limitat în Germania, așa că Spahn a făcut apel la răbdare, în timp ce oamenii așteaptă o programare, și a reconfirmat angajamentul guvernului federal ca până la sfârșitul verii toate persoanele care vor să se vaccineze, vor fi imunizate.  

După anunțul ministrului Sănătății, Asociația medicilor generaliști a spus că personalul care administrează vaccinul este deja depășit de cereri. “Este de înțeles că toată lumea vrea acum să se înscrie cât mai repede posibil, dar fac apel la pacienți: Fiți răbdători”, a declarat președintele asociației. 

Până acum, aproximativ 37% din populația Germaniei a primit cel puțin o doză, iar 11,2% sunt complet vaccinați împotriva COVID-19. Alte 15 milioane de persoane sunt programate să primească prima sau a doua doză de vaccin înainte de 7 iunie. Vaccinurile AstraZeneca și Johnson&Johnson sunt deja oferite la liber, fără programare.

Potrivit ministrului Sănătății, autoritățile au început discuțiile despre vaccinarea adolescenților (12-16 ani), în așteptarea deciziei EMA.

Surse alternative: DW, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday