Guvernul federal planifică rerestricționarea contactelor între persoane care nu locuiesc sub același acoperiș, astfel încât maximum două persoane să aibă permisiunea de a intra într-o altă casă decât cea în care locuiesc. Un proiect consultat de Reuters arată, de asemenea, că oamenii vor fi îndemnați „să se abțină complet de la petreceri private”, cel puțin până la Crăciun. Autorităților vor și înjumătățirea numărului de elevi prezenți fizic într-o clasă, prin introducerea cursurilor în regim mixt, prin rotație.

Cancelarul Angela Merkel și șefii celor 16 landuri se vor consulta luni, înainte de adoptarea acestor măsuri.

Reuters scrie că, după măsura închiderii restaurantelor și barurilor, numărul de noi infecții nu mai crește exponențial, dar nici nu pare să scadă.

Germania a înregistrat 520 de mii de cazuri COVID-19 până la sfârșitul lunii octombrie, dar numărul a crescut cu 50% până la 780 de mii de cazuri în primele două săptămâni ale lunii noiembrie. În aceeași perioadă, numărul pacienților de la terapie intensivă a crescut cu 70%, ducând la blocaje regionale.

În weekend, mai mulți lideri politici germani au avertizat că sunt împotriva relaxării măsurilor actuale. 

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday