„Coeziunea și solidaritatea sunt imperativele orei. Nu vom lăsa companiile și angajații singuri în acest moment dificil”, a declarat ministrul Economiei, Peter Altmaier.

Acesta a mai spus că se așteaptă ca ajutorul de urgență să prevină un val de insolvențe pe finalul anului, mai ales printre restaurante și hoteluri, care au fost forțate să închidă din cauza carantinei.

„Cred că pentru sectoarele vizate, în primul rând, am creat posibilitatea ca consecințele economice să rămână în limite gestionabile”, a mai spus Altmaier.

Totodată, ministrul Finanțelor a anunțat că pachetul de stimulare pentru acest an și pentru anul viitor ar ridica datoria guvernamentală la peste 300 de miliarde de euro. “Obiectivul nostru este de a depăși această pandemie și de a crește din ea cu toată forța anul viitor”, a spus Scholz.

Comisia parlamentară pentru buget a aprobat deja o datorie de aproape 180 de miliarde de euro, a doua cea mai mare sumă din istoria Germaniei postbelice.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday